4. Domeinnaam Registreren

4. DOMEINNAAM REGISTREREN


Nu wordt het tijd om op zoek te gaan naar een benaming voor je website die nog vrij is.

Voor de nederlandstalige websites gebruik ik voornamelijk de diensten van  www.TransIP.be omdat deze zeer interessante prijzen hebben, regelmatig promoties doen en hun service onberispelijk is. U beslist uiteraard zelf welke 'Registrar' U neemt.

Bij deze 'Registrar' kan je zoeken naar je ideale naam. Tik enkele alternatieven in de balk er klik vervolgens op 'Check'. Bestaat de naam reeds dan zoek je verder. Bestaat hij nog niet noteer dit dan ergens op een papier of in je WordPad editor of ergens in je werkblad zodat je later je uiteindelijke keuze kunt maken.

Hieruit kwam voor onze cattery-cursist de benaming www.PerzischeKittens.be en dat bleek een schot in de roos te zijn. Mensen die op zoek zijn naar perzische katten zullen niet meer voorbijgaan aan deze naam en de website zeker met een bezoekje vereren.

Omdat de cattery nog steeds 't Perzisch Tapijt' genoemd wordt (naambekendheid of merknaam is heel belangrijk) was een goed compromis om de titel zo te laten, maar uit te breiden met de zoekterm 'perzische katjes'.

Zoals U kan merken in onderstaande screenshot (gratis versie van Fireshot voor Firefox), heeft de website ondertussen probleemloos de EERSTE POSITIE in de Googleresultaten ingepalmd uit 46.000 mogelijkheden:

4-domeinnaam

Door deze combinatie is :

1.de website herkenbaar (titel met originele merknaam)
2.de website vindbaar (domeinnaam)
3.de naam van de website gemakkelijk te onthouden (leesbaar en relevant)

Voila, beschouw dit als een eerste taak die je moet uitvoeren vooraleer je verder gaat met de cursus.

Omwille van de belangrijkheid moet je hier wel wat tijd voor uittrekken want eens de domeinnaam geregistreerd is kan je niet meer terug (of je moet natuurlijk een tweede domein registreren, het eerste zal dan na een jaar verdwijnen als je die niet meer hernieuwd).

Worksheet:

  • registreer naam website
  • datum registratie
  • link registrar + accountnaam + account paswoord
  • kostprijs per jaar

Volgend hoofdstuk : 5. Hosting

04. Domeinnaam registreren , , , , ,

Comments are closed.