10. GEBRUIKERS (USERS)

10. GEBRUIKERS

users wpofcourse.comDe Users module bevat een overzicht van de door U als administrator aangeduide gebruikers en de ingeschreven bezoekers. Standaard is enkel de administrator aanwezig.

dash-us1 wpofcourse.com

Indien je onder Settings->Discussion aangevinkt hebt dat de bezoekers zich moeten aanmelden vooraleer een commentaar te posten dan zal iedere subscriber in deze lijst te zien zijn. De rol die zij toebedeeld krijgen bij het inschrijven is beperkt tot 'Subscriber'.

Nu is het mogelijk om bepaalde personen hogere capaciteiten ('capabilities') toe te kennen afhankelijk van de functie je hen wil geven. Indien de persoon zich reeds geregistreerd heeft kan de administrator de 'role' veranderen door het profile te editen. Mogelijkheden zijn :

  • Administrator (voorzichtig hiermee want je geeft de controle van je website over aan een andere persoon, die je dus 100% moet vertrouwen).
  • Editor: iemand die de berichten en commentaren van anderen naziet en corrigeert.
  • Author: iemand die je hebt uitgenodigd om een column te schrijven als gastschrijver. De naam verschijnt bovenaan het bericht.
  • Contributer: iemand die een bijdrage levert aan je website.

Een andere mogelijkheid is dat de administrator zelf een user bijmaakt en hem de rol toebedeelt die hij wenst. Per user kunnen een aantal opties ingebracht worden die in de meeste gevallen voor zichzelf spreken.

dash-us2 wpofcourse.com

Bijkomende informatie : emailadres, link naar de website van de user, enkele extra links naar AIM,  Yahoo en Google Talk... en de mogelijkheid om het paswoord te veranderen.

Tevens is een korte biografie voorzien (interessant voor Auteurs en contributors).

Volgend hoofdstuk : 11. TOOLS

10. Gebruikers , , , , ,

Comments are closed.