Hierarchie in Pagina’s.

Hoe krijg je een echte hiërarchie in uw pagina's als alternatief voor een menu in de  sidebar?

Alles hangt af van de flexibiliteit van het gekozen thema! In de meeste thema's is dit voorzien en hoef je niets speciaals te doen. Laat uw thema dit niet toe dan zit je in de problemen en kan je dit enkel nog oplossen door een ander thema te zoeken.

Supporteert je thema dit wel dan hebben we enkele interessante mogelijkheden :

Bij de ingave van een nieuwe pagina kun je dan gewoon ingeven onder welke rubriek of categorie deze pagina moet verschijnen. De pagina kan je meestal ook nog eens afzonderlijk een volgorde geven waardoor je een grote flexibiliteit hebt over de paginering.

Nu zijn er twee mogelijkheden: ofwel werk je volledig met het systeem van paginering waarbij alle berichten als pagina worden gepubliceerd, ofwel werk je met berichten die je dan linkt aan de overeenkomstige pagina.

In het laatste geval is het concept iets ingewikkelder, maar kan je gebruik maken van slideshows op je voorpagina, welke in de meeste gevallen gebaseerd zijn op BERICHTEN en niet op PAGINA'S.

Uiteraard kan je een mix maken van zowel pagina's als berichten als je deze wenst te gebruiken in slideshows en carrousels (je kent ze wel: die paginabrede slideshows van meestal een vijftal foto's die uit je berichten gehaald worden).

Wens je berichten als pagina te linken moet je het volgende doen:

Creëer het bericht en geef het een categorienaam (bvb 'blog'). Onthou de SLUG die gevormd wordt bij creatie van de titel (zie vlak onder de titelnaam). Deze slug is de LINK naar dit bericht.

Maak een pagina met dezelfde naam en plaats deze in de gewenste categorie ('Pagina-attributen->Hoofd').

Vermits je wil verwijzen naar een bericht is de inhoud van de pagina niet belangrijk en wordt deze dus blank gelaten.

Om deze pagina nu te linken met een bericht hebben we een speciale PLUGIN nodig welke we dus eerst moeten installeren vooraleer we kunnen gebruik maken van het doorlinken:

Plugins->Nieuwe Plugin->'Page Links To'->Plugins zoeken

Na het activeren van de plugin vinden we onder de nieuwe te maken pagina een kadertje die het doorlinken naar het bericht regelt:

Page links to:

Point to this URL: http://

Open this link in a new window

Als URL gebruiken we nu de SLUG van het bericht zoals we die hierboven onthouden hebben. Let wel: deze slug dient tussen twee '/' te staan: /slug-van-ons-bericht/

Na het publiceren of bijwerken kunnen we in de browser naar de bewuste pagina gaan. Door erop te klikken worden we DOORGELINKT naar het bericht dat onmiddellijk op het scherm verschijnt.

Het voordeel hiervan is dat we in onze sidebar geen lijst van categorieën moeten plaatsen omdat de navigatie in de paginering zit. Maar we kunnen de berichten wel nog gebruiken voor foto's in slideshows (zie bovenaan onze website) en de website als simpele blog gebruiken waardoor alle berichten die aangemaakt worden op dagbasis verschijnen.

Geven we alle berichten bvb standaard de categorie 'blog' mee dan kunnen we door de link '/blog/' alle berichten achter elkaar zetten. Deze link kunnen we als pagina plaatsen van waaruit de bezoeker een overzicht van onze berichten kan opvragen (zie onze 'blog' in het paginamenu).

Hierarchie in Pagina's

Geef een antwoord