18. INSTALLATIE VAN PLUGINS

18. INSTALLATIE VAN PLUGINS

 

wplogo-plugin wpofcourse.com

 

Wil je gewoon binnen je WordPress Dashboard blijven zodat je alle functies bij de hand hebt en binnen een platform kunt beheren, dan installeer je best een plugin.

Er zijn twee methoden :

  • via de WordPress bibliotheek ook wel 'Repository' of archief genoemd.
  • Door de plugin zelf Up te Loaden

1. OPLADEN UIT HET ARCHIEF

Om plugins te installeren klikken we op Nieuwe Plugin in de Plugins module:

install plugin wpofcourse.com

Als we de naam kennen kunnen we die ingeven in het vak 'Plugins zoeken' en anders geven we een kernwoord in waardoor alle plugins die dit woord bevatten opgelijst zullen worden. We nemen als keyword 'backup' en drukken op Plugins zoeken :

install plugin wpofcourse.com

Nu kunnen we een keuze maken uit de honderden plugins die te maken hebben met een WordPress backup, de details bekijken, naar de website van de ontwikkelaar gaan en uiteraard de plugin zelf installeren.

Heb je uiteindelijk een keuze gemaakt dan kan je de plugin Installeren : Als voorbeeld nemen we een heel eenvoudige backup plugin: Backup And Move:

install plugin wpofcourse.com

De plugin wordt vervolgens in een speciale map gedownload en uitgepakt (/wp-content/plugins/). Daarna wordt ze geïnstalleerd en is ze klaar om geactiveerd te worden door 'Plugins activeren'. Dit kan evenwel ook later gebeuren als er nu geen tijd voor is.

Na activatie vinden we deze plugin terug in het bovenste gedeelte van het Dashboard, waarschijnlijk met de bedoeling deze functie regelmatig te gebruiken net zoals berichten.

install plugins wpofcourse

2. MANUEEL UPLOADEN

Een andere manier om een plugin in je platform te krijgen is door dit manueel te doen. Je hoeft niet te panikeren dat het te technisch is en je dit niet voor mekaar gaat krijgen, want ook hier help WordPress je een eind op weg.

De belangrijkste reden waarom we dit manueel willen doen is dat we geen keuze hebben kunnen maken uit het archief, of de betreffende plugin zit gewoon niet in het archief, of je bent tijdens het googelen op een bepaalde plugin gestoten die je absoluut wil hebben.

Zoek de download knop op de betreffende website en download de plugin naar een map die je later terug moet kunnen vinden voor het uploaden. Laten we terug dezelfde plugin installeren : .Backup And Move

We selecteren terug Nieuwe Plugin en drukken op Uploaden :

install plugin wpofcourse.com

Er verschijnt een balkje waarin je de naam van de plugin kunt ingeven door naar de map op je PC te gaan waar je ze gedownload hebt. Druk op Nu installeren.

Dit geeft exact hetzelfde resultaat als bij de automatische installatie. Ook nu moeten we ze nog activeren en de settings aanpassen.

Volgend hoofdstuk:19. Updates in WordPress

18. Installatie van Plugins , , , ,

Comments are closed.