16. LINKSMODULE

16. LINKSMODULE

 

linkmodule wpofcourse.comIn de linksmodule kunnen we een zogenaamde 'Blogroll' opzetten met een aantal links die nuttig zijn voor onze website zoals links naar belangrijke interne pagina's of berichten (contactformulier, inschijving nieuwsbrief, aan- en afmelden...), maar ook links naar andere website die geassocieerd zijn met onze niche (link exchanges).

Ook deze linken kunnen we indelen in verschillende categorieen. Deze module bevat ook een apart menu om linkcategorieen in te geven en te beheren, net zoals de categorieen van de berichten.

Standaard bestaat er een Blogroll van WordPress links. Deze heeft echter meestal geen nut en daarom kunnen we deze best verwijderen:

linkmodule wpofcourse.com

Om een link in te geven wordt volgende informatie gevraagd:

  • Naam
  • Web Adres (URL)
  • Omschrijving: korte tekst die te voorschijn komt als iemand met de cursos over de link gaat.
  • Categorie : mogelijkheid tot ingave nieuwe linkcategorie
  • Target : _blank (link wordt geopend in een nieuw tabblad van de browser), _top (huidige window of tab, zonder frames) of _none (zelfde window of tab)
  • Link Relationship (XFN) : is een manier om de linken te personaliseren zodat deze gevens gebruikt kunnen worden door Social Media als FaceBook en Twitter, maar ook door commerciele websites als Amazon.com of Bol.com om vrienden te detecteren. Het staat je vrij deze relaties al dan niet in te geven per link.

Je kan nog een image URL toekennen aan de link, een RSS adres en een rating geven (1-10)

Vooraleer te saven kun je de link privaat maken zodat jij die alleen kunt zien. Een toepassing hiervoor is een link naar je dashboard (/wp-admin/) of andere persoonlijke links.

Volgend hoofdstuk : 17. Afbeeldingen en video's in berichten

16. Linksmodule , , , , , , ,

Comments are closed.