7e. MEDIA settings

Het betreft hier voornamelijk de settings die van toepassing zijn op foto's. WordPress houdt alle foto's bij in een speciale map op je server onder de rootmap 'public_html' of' www'.

Standaard wordt volgende mapstructuur gebruikt: '/wp-content/uploads/yyyy/mm/' zodat je een overzicht krijgt van alle media die je in een bepaalde maand geupload hebt. Dit gebeurt echter achter de schermen en is in feite niet belangrijk. Als je dat echt wenst kan je een andere mapnaam opgeven onderaan de module. Door het ontvinken van de laatste optie komen alle bestanden gewoon in de map '/uploads/' terecht ipv in de 'yyyy/mm' structuur.

Tenslotte kan je ook aanduiden dat je als path de volledige naam (URL) van het bestand bijhoudt.

media settings WPofCourse.com

Je kan de standaardgrootte van de foto's ook aanpassen indien nodig. Telkens je een foto upload zal WP een aantal formaten hiervan bijhouden: origineel formaat, large, medium en thumbnail. De afmetingen van deze formaten kunnen veranderd worden, alhoewel deze formaten meestal volstaan.

Als je later een foto wenst toe te voegen aan je bericht dan kan je kiezen uit een van deze formaten.

Embeds zijn invoegingen van beelden als gevolg van automatisch publiceren van berichten door externe services. Deze beelden zullen de volledige ruimte innemen die je thema toelaat. Dit kan je echter hier beperken tot een vaste grootte.

Volgend hoofdstuk : 7f. Privacy Settings

7e. Media Settings , , , , , , , , ,

Comments are closed.