Migratie van WordPress: Problemen en Oplossingen

MIGRATIE VAN WORDPRESS

migration_of_wordpress_logo wpofcourse.com Een van de belangrijkste en moeilijkste onderdelen van het beheer van een website, weze het van een WordPress platform of een andere installatie (Joomla, Drupal, PrestaShop...) is het VERPLAATSEN ervan naar een andere omgeving.

De voornaamste reden hiervoor is dat we te maken hebben met een of meerdere DATABASES waarin gegevens staan die betrekking hebben op de website waarin de installatie zich bevindt. Verplaatsen we daarna alles naar een ander domein dan moeten deze gegevens aangepast worden.

Het volstaat dus niet om de fysische verplaatsing te doen, er kunnen nog heel wat andere problemen opduiken die je helemaal niet verwacht en je serieus in een stress situatie kunnen brengen, zeker als de migratieperiode zo kort mogelijk moet gehouden worden omdat je website ondertussen niet bereikbaar is voor je klanten en bezoekers.

In onze cursus : 'WP-of-Course_Migrate', welke je als lid van onze website gratis kan downloaden, kan je leren hoe je hiermee moet omgaan zodat ook jij een perfecte migratie kan doen naar om het even welk domein.

Zoals je zal zien zijn er talloze mogelijkheden naargelang de plaats waar je de nieuwe installatie wil doen. In alle gevallen zal dit gepaard gaan met problemen waaronder:

  • Je wordt eigenaardig genoeg terug verwezen naar je OUDE WordPress installatie.
  • De TEKST widgets zijn plots verdwenen.
  • De LINKS die verwijzen naar afbeeldingen zijn niet veranderd en verwijzen nog steeds naar de plaats op uw oude installatie.
  • De MEDIA BIBLIOTHEEK blijkt LEEG te zijn.

Eigenaardig is een en ander het gevolg van het veranderen van de LENGTE van de website URL. Indien de naam van uw nieuw domein uit EXACT hetzelfde aantal karakters bestaat zul je minder problemen hebben dan wanneer dit minstens 1 karakter meer of minder is. De afbeeldingen zullen dan wel in de bibliotheek verschijnen en de tekstwidgets blijken ook aanwezig te zijn.

De technische reden hiervoor is dat WordPress in sommige gevallen gebruik maakt van geserializeerde informatiestrings zoals bvb:

{s:4:\"data\";s:19:\"subdomein.domein.com\";....

De lengte van de URL is in dit geval 19 karakters wat belangrijk is bij de extractie van de string in individuele datastrings.

Is de nieuwe websitenaam groter of kleiner (wat in de meeste gevallen zo zal zijn) dan zal bij extractie een foutieve URL verkregen worden en dus onbruikbaar worden. Het is dus belangrijk dat de string opnieuw wordt geserializeerd als de URL wordt veranderd. Het aantal karakters wordt berekend en dit getal wordt weggeschreven in de string. Hiervoor is echter een programma nodig.

{s:4:\"data\";s:27:\"subdomein.domein.com/subdir/\";....

Er bestaat echter een nieuwe PLUGIN, dat eveneens de andere bovenvermelde problemen oplost. Met dit unieke programma is een PERFECTE migratie vanaf nu mogelijk met een druk van de knop in een fractie van de tijd die nodig is om een migratie manueel te doen.

Heeft U problemen met de migratie van uw WordPress website of wenst U meer informatie betreffende dit unieke script, neem dan contact op via het contactformulier.

 

Migratie van WordPress!

Geef een antwoord