14. PAGINA’S

14. PAGINA'S

 

pages wordpress wpofcourse.comDe behandeling van Pagina's is identiek als die van berichten. Er zijn echter minder opties.

dash-page1 wpofcourse.com

Het grote verschil is dat pagina's statisch zijn, wat wil zeggen dat ze niet of weinig veranderen en meestal algemene informatie bevatten omtrent uw website, zoals contactadres, een 'over ons' of 'wie zijn wij' pagina, algemene voorwaarden, een contactformulier, een fotogallerij, enz...

Deze informatie wordt niet zoals berichten getoond, maar staan bovenaan in een afzonderlijke horizontale menubalk en worden dus op elke pagina van de website getoond (samen met de navigatiebalken opzij en onderaan).

Een ander belangrijk verschil met een bericht is dat men aan pagina's een volorde kan toekennen, dit is gewoon een positief nummer. Dit nummer bepaalt welke pagina eerst op de menubalk komt. Dit is meestal voorbehouden voor de Homepagina.

Tenslotte kunnen pagina's niet in categorieen onderverdeeld worden en ook niet voorzien worden van een of meerdere tags.

Pagina's kunnen echter wel in een hiƫrarchie geplaatst worden. Dit gebeurt onder de Page Attributes module: hier kun je namelijk instellen of de pagina een hoofdpagina is en dus zichtbaar is in het menu op het scherm, of een onderverdeling is van een hoofdpagina die je zichtbaar kan maken door middel van een 'dropdown' menu (moeder en kind pagina's). Selecteer de moeder indien nodig.

Als de template het toelaat kan je ook nog selecteren of je pagina in een speciale vorm op je scherm komt (bvb met slechts 1 sidebar of zelfs zonder sidebar waardoor de volledige breedte van het scherm gebruikt wordt.

Als laatste kan je een volgorde toekennen waarin de pagina in het hoofdmenu verschijnt. De Home pagina meestal op kop, gevolgd door de pagina's volgens belangrijkheid.

Volgend hoofdstuk : 15. COMMENTS (reacties)

14. Pages , , , ,

Comments are closed.