POSTCODE-LOCATOR

Dit is een studieproject dat ik gestart ben in mei 2012.

POSTCODE-LOCATOR

Met behulp van een database kan de gebruiker eender welke plaats in eender welk land ter wereld opvragen en het resultaat in een Google Map terugzien (er zijn nog een aantal landen waarvoor geen postcodes ingebracht zijn, maar met 950.000 postcodes op een totaal van 5.500.000 vertegenwoordigt dit toch reeds een mooie populatie).

Het speciale hieraan is dat de gebruiker initieel zijn land niet moet ingeven omdat dit uit het IP adres wordt gehaald (ip->country module). Op het standaard scherm van elk land wordt automatisch de hoofdstad afgebeeld (klik voor de vergrote weergave):postexample

Bij elk land (indien beschikbaar) kan uit een lijst van soms duizenden postcodes een keuze gemaakt worden waarna deze plaats op dezelfde map wordt getoond. Telkens men een nieuw land selecteert worden de onderliggende velden uitgeblankt zodat men geen oude postcodes of straat linkt met dit nieuwe land.

Een laatste gegeven is de straatnaam welke men eveneens kan opgeven.

Uit de database worden per land een aantal interessante gegevens opgehaald:

community_example

Een postcode kan op DRIE manieren ingebracht worden (van links naar rechts):

  1. door middel van een pulldown menu met daarin ALLE postcodes van het land,
  2. het manueel ingeven van een postcode, waarna het linkse menu automatisch aangepast wordt aan de ingegeven keuze,
  3. een pulldown menu met enkel die gemeenten die DEZELFDE postcode hebben. Drukt men op een andere deelgemeente dan past het eerste menu zich eveneens aan.

Dit gebeurt allemaal met HTML, PHP en JavaScript.

Als nieuwigheid heb ik nu ook een weeroverzicht toegevoegd voor de opgevraagde locatie voor de eerstvolgende periode van 7 dagen.

Ook kan de locatie opgevraagd worden op basis van een IP-adres. Dit heeft enkel het land als resultaat want de hoofdstad die hierbij getoond wordt kan niet altijd omgezet worden naar de geografische coordinaten die de weersmodule nodig heeft (engelstalige benaming! resultaat 'Brussels' != 'Bruxelles' uit database). Ook hier zullen alle inputvelden uitgeblankt worden bij ingave.

Wens je zelf hiermee te experimenteren dan is hier de link : /demo/postcodes/

Postcode-Locator

Geef een reactie