2a. Praktijkvoorbeeld

PRAKTIJKVOORBEELD

Een voorbeeld van een WordPress website die met behulp van deze cursus (en de online praktijkcursus) ontwikkeld werd door een van onze cusisten is www.PerzischeKittens.be, hobbyist en eigenaar van een zogenaamde Cattery van perzische poezen (zgn Colourpoints).

Tip:
Uit dit praktijkvoorbeeld zal ook het belang blijken van een WordPress installatie, meer bepaald voor het terugvinden van je website tussen de duizenden concurrenten in de zoekresultaten van Google.

Deze persoon zat in het tweede geval (zie voorbereiding) waarbij zijn oude website www.tperzischtapijt.page.tl totaal niet de voldoening gaf die hij wenste. Bij het opladen verscheen er telkens een vreselijk grote advertentie die hoe dan ook geopend werd in een apart blad.

wpofcourse praktijkvoorbeeld

Slechts na wegklikken hiervan kon je naar de eigenlijke website gaan. Maar dan was het uitzicht nog niet zo fraai:

Vermits de eigenaar af en toe perzische poesjes ter beschikking had om te verkopen was het voor hem heel belangrijk dat hij gevonden werd in de zoekresultaten als iemand bvb 'perzische kittens' intikte.

Met zijn oude website verscheen hij slechts op pagina 20 van de Google resultaten waardoor de kans om gevonden te worden zo goed als nihil was. Hij moest het hebben van bestaande klanten en collega-cattery's waar hij een link had geplaatst.

Na verandering naar de nieuwe WordPress versie stond zijn website plots op positie 10 van de eerste bladzijde op een totaal van 319.000 resultaten en dit na slechts 12 dagen!

Dit is wat de eigenaar mij vol enthousiasme in een email schreef:

Subject: Website cattery
Date: Thu, 8 Dec 2011 18:34:24 +0000
Hallo,

Holala ik tik hier Perzische Kittens in op Google en zie mijn cattery op de 10de plaats staan op de eerste pagina. Fantastisch !!
Verleden zondag heb ik ook nog eens gegoogled en toen vond ik mezelf niet terug op de eerste 20 pagina's !
Blijkbaar vinden de mensen mij ook want ik heb al enkele telefoontjes gehad.
Alleen jammer dat ik nu zonder poesjes zit he.

Vriendelijke groetjes
....

Een mooier compliment kan men niet krijgen. Dit deed mij nogmaals beseffen hoe belangrijk het is om op de juiste manier aan internet marketing te doen. De tijd dat iedereen met de natte vinger pogingen deed om zich te profileren is definitief voorbij. Technische kennis en het opdoen van de nodige ervaringen op gebied van website ontwikkeling zijn in deze steeds voortrazende internettijd van levensbelang geworden. Een goede reden toch om deze cursus tot het einde te volgen, niet?

Volgende hoofdstuk : 3. Domeinnaam kiezen

2a. Praktijkvoorbeeld , , ,

Comments are closed.