11. TOOLS

11. TOOLS

 

tools wpofcourse.com

 

WordPress komt met een aantal interessante hulpmiddelen. Een van deze tools is de reeds besproken PressThis toepassing (zie Settings->Writing).
EXPORT

Met deze tool kun je een backup maken van al je gegevens met de bedoeling ze weer in te voeren in een ander WordPress platform (posts, pages, comments, custom fields, categories, en tags). Dit is dus een perfecte manier om gegevens na een update terug te importeren of om een WP database te exporteren naar een andere website.

Je kan vooraf een selectie maken van de gegevens die je wenst te exporteren.

wp tools wpofcourse.com

De gegevens komen in een XML bestand dat met wordpad of een andere editor kan ge├źditeerd worden vooraleer op te laden naar hetzelfde of een ander WP platform.

IMPORT

Met de Import tool kunnen door WP interpreteerbare gegevens ingelezen worden. Dit kan echter ook van een andere bron zijn dan WordPress. Vooraleer daadwerkelijk iets te kunnen uploaden moeten we het correcte platform selecteren en de corresponderende plugin installeren:

wp tool import wpofcourse.com

  • Blogger : om inhoud van een Blogger blog te importeren.
  • Blogroll : om links in OPML formaat in te lezen.
  • Categorie en Tags converter : om categorieen naar tags te converteren en omgekeerd.
  • LiveJournal : om berichten van dit platform via hun API in te lezen in WordPress.
  • Movebale Type en TypePad : idem voor TypePad gegevens.
  • RSS : om gegevens van RSS feeds in te lezen.
  • Tumblr : uploaden van berichten en media van dit Social Medium.
  • WordPress : het meest voor de hand liggende platform.

Het hoeft bij deze mogelijkheden niet te blijven want er is een bibliotheek voorzien van alle mogelijke platformen waarvan gegevens geimporteerd kunnen worden (een veertigtal).

Let wel: de maximale grootte van het up te loaden bestand kan slechts 2 Mb zijn. Indien nodig moet je de files opsplitsen in meerdere XML bestanden.

In een volgende cursus zal besproken worden hoe je met een Movable Type Backup plugin gegevens van het ene naar het andere WP platform kan overzetten.

Volgend hoofdstuk : 12. CONTENT MODULE

11. Tools , , , , , ,

Comments are closed.