19. UPDATES IN WORDPRESS

19. UPDATES IN WORDPRESS

updates wpofcourse.com

Een Open Source Platform zoals WordPress staat nooit stil. Dagelijks gebeuren er veranderingen en worden nieuwe toepassingen toegevoegd. Na verloop van tijd en een serieuze testperiode acht men het moment rijp om een nieuwe versie van WordPress te verspreiden.

Voor ons als gebruiker is dit een heel eenvoudig proces. Immers elke nieuwe 'release' wordt  zichtbaar door een zwart cirkeltje waarin het aantal updates staan die moeten aangepast worden.

Het betreft dus niet enkel het WP platform dat regelmatig verandert, maar vooral de verschillende door ons geïnstalleerde Plugins.

Hoe meer je gebruik maakt van plugins hoe meer kans op updates. De meeste plugins moeten hoe dan ook meestal aangepast worden aan de laatste release van WP.

Voordat je ook maar iets update is het uiterst belangrijk dat je een backup maakt. We zullen hiervoor een plugin gebruiken die we straks zullen bespreken.

Zoals we zien is versie WordPress 3.3 klaar om geïnstalleerd te worden, samen met een aantal plugins EN de twee standaard bijgeleverde thema's.

Drukken we op Please Update Now:

update wpofcourse.comupdate wpofcourse.com

Naargelang het aantal updates gaan we stap voor stap te werk:
Eerst het belangrijkste onderdeel: WordPress zelf.

We gebruiken de automatische manier om WordPress up te daten (de andere manuele methode is verouderd en te technisch wegens het gebruik van een FTP programma zoals FileZilla) en drukken daarom op de blauwe toets Update Now

Er verschijnen enkele lijnen waauit de voortgang van de update af te leiden valt, waarna we een scherm krijgen met een overzicht van de nieuwigheden van de geinstalleerde versie (nieuw vanaf versie 3.3):

update wpofcourse.com

Uiteraard is het bij elke nieuwe versie interessant na te gaan wat er veranderd is zodat men de nieuwe toepassingen kan gaan gebruiken.

Updaten van de Plugins:

We gaan eerst terug naar het vorige scherm door in het dashboard de Updates toets terug in te drukken. Zoals je ziet blijven er nog 5 updates over (plugins + thema's).

Vink gewoon het vakje Select All aan (hierdoor zullen alle vakjes aangevinkt worden) en druk vervolgens op Update Plugins :

update wpofcourse.com

Update van de Thema's:

We volgen dezelfde werkwijze en drukken terug op de Updates knop in het dashboard.

Select All + Update Themes

update wpofcourse.com

Als we hierna terug naar het Dashboard gaan zullen we merken dat er nergens nog een zwart cirkeltje staat. De updates zijn gelukt.

Volgend hoofdstuk: 20. Backups

19. Updatess in WordPress , , ,

Comments are closed.