Online praktijk cursus

Maak kennis met onze UNIEKE service welke U nergens vindt!

Test uw kennis met onze Online Praktijk Cursus.

wp_course_logo wpofcourse.comDe theorie die U bij het doorlopen van het instructieboek "WORDPRESS? of COURSE!" opdoet kan U onmiddellijk in praktijk brengen in een apart en afgesloten WordPress platform dat speciaal ontwikkeld is voor onze cursisten.

In het navigatiemenu zal U aan de rechterzijde een tabblad zien met als hoofding " Cursisten Standaard WP" en "Cursisten Full Option WP" (zie verder voor details). Hierin vindt U alle cursisten terug die momenteel een account hebben geopend en volop aan het testen zijn.

Er zijn twee mogelijkheden:

 1. Het account is nog beschikbaar en dan ziet U : "WP account x" of "Full WP account x".
 2. het account is bezet en dan ziet U een naam  : "'Domein naam'".

Indien dit nodig blijkt zullen er accounts bijgemaakt worden zodat iedereen de kans  krijgt om onmiddellijk te starten na intekening.

SOORTEN PROGRAMMA'S

Als cursist kan U een keuze maken uit twee programma's, afhankelijk van de vraag hoever U wil gaan in het leerproces:

1. STANDAARD WORDPRESS

Bent U iemand die het zichzelf niet al te moeilijk wil maken en slechts de bedoeling heeft éénmalig een website op te zetten, dan volstaat deze optie:

Hierbij vertrekt U vanuit een SUBDIRECTORY met een VOORGEINSTALLEERDE WordPress versie en kan U direct van start gaan met de INHOUD van uw website.

Je kan echter geen gebruik kan maken van het DirectAdmin controle menu dat je website beheert zoals bij de Full Option versie.

De kans dat je hier later veel mee zult werken als webmaster is echter niet groot en is enkel interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in de achtergronden van het websitebeheer of websites willen ontwikkelen voor hun klanten.

2. FULL OPTION WORDPRESS

Bent U een veeleisende gebruiker ? Dan is dit een echt geschenk!

U kan zich namelijk helemaal uitleven en uw kennis verbreden met de features van het controle panel (DirectAdmin). Dit houdt in dat U een APART domein krijgt, dat losstaat van de WPofCourse website, doch wel onder dit domein geregistreerd staat bij de webhost (SUBDOMEIN).

De verschillen op een rijtje:

STANDAARD WORDPRESS:

 • subdirectory van www.WPofCourse.com en onderdeel hiervan in de vorm van een subdirectory in de rootmap
 • Geen Controle Panel mogelijk
 • WordPress voorgeïnstalleerd (nederlandstalige versie)
 • Geen filebeheer mogelijk (enkel via File Manager in Cpanel)
 • Statistiek niet relevant omdat deze op het grote domein slaat

Kostprijs : 24,95€ voor de eerste maand, daarna 15€/m.

FULL OPTION WORDPRESS

 • Afzonderlijk subdomein bij www.WPofCourse.com met een eigen hostingplan.
 • Eigen control panel (DirectAdmin) waarmee het subdomein volledig zelfstandig kan beheerd worden : emailaccounts, ftpaccounts, statistieken, file manager, databasebeheer....(aparte cursus)
 • LEGE website, dus zelf WordPress te installeren (zie 'WORDPRESS? of COURSE!')
 • Grotere leercurve omwille van de uitgebreide mogelijkheden (die niet onmiddellijk te maken hebben met de inhoud van de website).
 • Mogelijkheid om met deze kennis zelf een systeem op te zetten om WordPress installaties te doen bij klanten.

Kostprijs : 49,95€ voor de eerste maand, daarna 25€/m.

INTEKENING
Elk account is uniek en slechts toegankelijk door de cursist voor wie het is geopend. Bij intekening krijgt U namelijk een uniek paswoord dat enkel U toelaat het account te betreden en aan te passen.

BEHEER
U kan uw account beheren alsof het uw eigen domein betreft en kunt daarbij gebruik maken van alle cursussen die U hier terugvindt, samen met de tools die (gratis) ter beschikking gesteld worden en het werkblad dat U kan downloaden:

- thema zoeken
- plugins installeren
- berichten en pagina's publiceren
- gebruikers toelaten
- alle nodige social accounts opzetten (Facebook,Twitter,Myspace,Hyves,YouTube...)
- SEO optimaliseren
- backups maken
- ...whatever!

EINDE PERIODE
Na de eerste maand heeft U waarschijnlijk reeds een mooie website gemaakt. U kan dan beslissen:

 • Uw account af te sluiten na een backup gemaakt te hebben welke U zelf dient te transfereren naar een domein dat U zelf helemaal opzet (zie hoofdstukken 1 - 6 van de cursus). Hier komt het voordeel van het Full Option WordPress programma tot uiting!
 • Uw account verder te zetten voor een nieuwe periode van een maand, indien U vindt dat U nog niet ver genoeg staat door gebrek aan tijd of welke reden dan ook. U betaalt hievoor de prijs van 15€ voor de Standaard WP of 25€ voor de Full Option WP.
 • Uw account GRATIS over te zetten (migreren) naar een hostingpakket bij onze partner voor de minieme prijs van 48€ per jaar (=4€/m) + jaarlijkse hernieuwing van ongeveer 7€ bij uw Registrar. Hierdoor hoeft U niet door de moeilijke procedure van domeinregistratie en hosting, wat veel mensen tegenhoudt. U geeft enkel de domeinnaam aan ons en wij zorgen voor de rest! Makkelijk zat toch? In dit geval volstaat het Standaard WordPress programma.

U merkt dus dat deze manier van voorbereiding ideaal is om een website te maken zonder dat je rekening dient te houden met de praktische beslommeringen die gepaard gaan met het opzetten van een website van A tot Z.

Voor de prijs hoeft U het echt niet te laten want U spaart hoe dan ook heel veel geld uit:

 • Als U dit moet uitgeven dan kost het U minstens 400€ voor de installatie en moet U nog steeds door een leerproces om WordPress enkel maar te gebruiken.
 • Als U het allemaal zelf wenst uit te zoeken bent U enorm veel tijd kwijt en dient U een aantal zaken te leren die U misschien maar één keer gaat gebruiken (registreren van je website, een goed hostingbedrijf zoeken en de installatie doen).
 • Vooraleer U de eerste praktische stap zet om een domeinnaam te registreren heeft U heel wat slapeloze nachten gehad omdat U zich onzeker voelt.
 • U kan niet terugvallen op een expert om je problemen op te lossen.

NEEM DAAROM HET HEFT IN EIGEN HANDEN EN KIES VANDAAG NOG VOOR EEN VAN DEZE OPTIES :

MOGELIJKHEID 1:

STANDAARD WORDPRESS
tegen slechts 24,95€
voor de eerste maand:

Deze periode kan maandelijks verlengd worden voor een bedrag van 15€/m.

MOGELIJKHEID 2:

FULL OPTION WORDPRESS
tegen slechts 49,95€
voor de eerste maand:

Deze periode kan maandelijks verlengd worden voor een bedrag van 25€/m.

ONLINE PRAKTIJK CURSUS

Geef een reactie