7b. WRITING settings

Deze module bevat enkele defaultwaarden die te maken hebben met het schrijven van berichten zoals de grootte van de berichtenbox en de standaard categorie (uncategorized).

Naast de klassieke manier van de manuele berichtcreatie zijn er nog een aantal alternatieven waarmee je buiten het WordPress platform berichten kunt uploaden naar je website:

* Press This
Met dit stukje software kan je vanuit je browser bepaalde gegevens RECHTSTREEKS als bericht in je website plaatsen. Bedoeling is dat je eerst het PressThis kadertje toevoegt aan je Favorieten of Bladwijzers (gewoon ernaartoe slepen en daar een plaatsje geven).

Stoot je nu tijdens het browsen of googlen op een interessante tekst die je kunt gebruiken als content voor je website, dan hoef je niets anders te doen dan die te copiëren, de PressThis link in je bladwijzers aan te klikken waardoor hij onmiddellijk dmv een klein venster naar de berichtenmodule in je website gaat en de gegevens daarin kopiëert.

Je kan dan nog wat aanpassingen doen en het bericht tenslotte publiceren. Hierdoor win je heel wat tijd en zal je productie een serieuze boost krijgen! Denk aan de inhoud van e-boeken die je hoodstuk per hoofdstuk onder aparte berichten kan publiceren..

* Post via e-mail
Een andere manier om eenvoudig content toe te voegen aan je blog is gewoon via email. Deze manier van werken vergt wel wat voorbereiding want je moet op je server via Plesk of Cpanel een nieuw, beveiligd emailaccount aanmaken met een paswoord.
Je geeft in de module het emailadres dat je aangemaakt hebt, het paswoord en de standaard categorie waar je emailbericht terecht moet komen en voila.

* Remote Publishing
Om op afstand te bloggen met het Atom Publishing Protocol of een van de XML-RPC publishing interfaces moet je deze eerst enablen (aanzetten). Details over deze minder courant gebruikte vorm van publiceren in een latere cursus.

* Update Services
Telkens je een nieuw bericht toevoegt of verandert geeft je via deze linken een seintje zodat elke wijziging direct wordt doorgegeven naar de buitenwereld. Ook dit is voer voor de volgende cursus waar we in het kader van SEO op zoek gaan naar deze Update Services en hun nut.

Volgend hoofdstuk : 7c. Reading Settings

7b. Writing Settings , , , , ,

Comments are closed.